Mette Halkjær Stage
Mød Mette som er uddannet mejeriingeniør, og i dag arbejder som Pilot Scientist i en Aseptisk Pilot Produktion hos Novo Nordisk.
Mette er vild med de muligheder uddannelsen giver - både indenfor alle fødevarer samt pharma virksomheder.
Lær Mette bedre at kende her:
Hvor arbejder du og hvad er din stillingsbetegnelse?
Mit navn er Mette Halkjær Stage og arbejder som Pilot Scientist i en Aseptisk Pilot Produktion hos Novo Nordisk i Måløv.
Min afdeling Aseptisk Pilot Produktion er sidste led i Early Research Development, hvor vi producerer nye drug product produkter til fase 1 og 2 kliniske studier, som er de først kliniske forsøg på mennesker. Vi kan producere alt fra 2 L til 100 L batche og hver uge kører vi nye produkter fra udviklingsafdelingen. Produktionen er 100% aseptisk, og vores område er opdelt i A, B, C og D klassifikationer.
Hvordan ser en typisk hverdag ud for dig?
Jeg er ansat som ansvarlig kemiker for vores formulering af drug product, som er det step hvor APIén og expidient opløsningen mixes og sterilfilteres. Samtidig er jeg ansat som projektkemiker, hvor jeg har ansvaret for planlægningen af udvalgte produktioner. Her er jeg med helt fra opstartsmøder med udviklingsafdelingen til produktionen i vores facilitet samt frigivelses af produktet i samarbejde med QA.
Min hverdag er meget afvekslende og går ofte med møder og GMP dokumentation for at sikre, at vores produktioner lever op til produktkvaliteten, patientsikkerheden og vores valideret samt registeret stand.
Har det været nemt at få job efter endt uddannelse?
Under mit speciale blev jeg kontaktet af en tidligere studiekammerat fra Novo Nordisk og anbefalet til stillingen. Jeg synes det lød spændende, da jobbet giver mig god produktionserfaring samt et tæt samarbejde med udviklingsafdelingen. Pharma industrien er en spændende verden og på mange måder ikke langt fra fødevareproduktioner. Men på sigt vil jeg gerne tilbage og arbejde med produktion og udvikling af fødevarer/mejeri igen.
Hvorfor valgte du mejeriingeniøruddannelsen som studieretning?
Jeg har en bachelor som Kemi og bioteknologi ingeniør fra Syddansk Universitet. Jeg valgte mejeriingeniøren, fordi jeg synes opbygningen af kandidaten med praktik lød rigtig spændende samt jeg har altid haft en forkærlighed for mælk.
Hvad var det bedste ved uddannelsen?
Det bedste ved uddannelsen var praktiskopholdet samt kandidat specialet. Under praktikken var jeg på Taulov mejeri samt Danmark Protein. Det var spændende, at blive en tæt del af arbejdsdagen på mejerierne. Især Danmark Protein var en stor øjenåbner for mig med alle de muligheder funktionelle mælke proteiner har.
Kandidat specialet var rigtig spændende, fordi emnet var valgfrit og man får mulighed for at fordybe sig i et projekt over et hel semester. Jeg valgte at skrive om forebyggelse af mælkeallergi hos spædbørn.
Hvad vil du sige til andre, der overvejer mejeriingeniøruddannelsen?
Selvom uddannelsen virker meget specifik åbner den for mange forskellig muligheder både indenfor alle fødevarer samt pharma virksomheder. Man kan få job indenfor både kvalitet, produktion, udvikling eller rådgivning. Mulighederne er mange og personligt synes jeg, man skal prøve sig frem for at blive klog på, hvilke arbejdsopgaver og arbejdsmiljø, der passer en bedst.