Agnete Vestergaard
Mød Agnete, mejeriingeniørstuderende og en af vores fantastiske ambassadører.
Agnete anbefaler en MSC in Dairy Science & Technology til alle, der ønsker en bred naturvidenskabelig uddannelse.
Warning: A non-numeric value encountered in /httpdocs/wp-content/themes/bnmkit/single-info.php on line 41
Warning: A non-numeric value encountered in /httpdocs/wp-content/themes/bnmkit/single-info.php on line 41
Hvorfor har du valgt mejeriingeniøruddannelsen?
Jeg har længe haft en stor interesse for mad, madlavning og råvarer og fik især i gymnasiet en interesse for naturvidenskab – i sær biologi og kemi. Fandt bacheloruddannelsen “fødevarer og ernæring” som kombinerer disse interesser godt. Uddannelsen åbner mange døre både indenfor ernæring og fødevarer, og jeg har faktisk synes rigtig godt om begge dele. I løbet af de sidste 2,5 år har jeg dog fået øjnene mere og mere op for mælks kompleksitet sammenlignet med nogle af de andre råvarer, som vi i forskellige kurser er blevet introduceret for. Viden om mælkens kemi og biologi og indflydelsen heraf på produktionen af mejeriprodukter, kan man spejle til mange andre råvarer. Med mejeriingeniøren kan jeg få en bred og anerkendt uddannelse indenfor fødevarefremstilling og det tiltaler mig meget.
Hvad er det bedste ved uddannelsen?
Det aller bedste er, at jeg har fundet mange ligesindede studiekammerater, som har samme interesse indenfor mad og madlavning som jeg selv. Flere af dem er blevet mine tætte venner, og vi nørder ost, surdej, øl og meget andet sammen. Det bedste ved selve uddannelsen er, at vi bliver præsenteret for et bredt spekter af kurser både indenfor kemi, mikrobiologi, databehandling, ernæring og bæredygtighed.
Hvordan ser en typisk studeidag ud for dig?
Under coronaen er den jo blevet lidt anderledes end normalt. Jeg foretrækker at sidde sammen med min studiegruppe eller på læsesal, når jeg skal læse eller se online-forelæsninger. Under normale omstændigheder har vi en del laboratorieundervisning, som er en dejlig afveksling fra selvstudie og forelæsninger. Herudover har vi på de to første år haft en del regneøvelser, som der heldigvis også er sat tid af til med hjælpe-lærere. I flere kurser består en større del af eksamen af et gruppeprojekt, hvor man individuelt i en gruppe arbejder på en problemløsning. Alt i alt afveksler undervisningsformen meget, hvilket er med til at gøre studiedagene mindre ensformige.
Den bedste oplevelse:
Det sjoveste jeg har været med til på uddannelsen har været at være rusvejleder for nye studerende. På vejlederholdet havde vi et skønt fællesskab, og det var sjovt at afholde bl.a. rustur for de nye bachelorstuderende.
Hvad vil du sige til andre, der overvejer mejeriingeniøruddannelsen?
Hvis du ønsker en bred naturvidenskabelig uddannelse, så er mejeriingeniøruddannelsen noget for dig. Du bliver ikke ekspert på ét bestemt naturvidenskabeligt område, men får lov til at snuse til en række forskellig kroge på et akademisk niveau.
Fællesskabet.
Det er vidst allerede tydeligt i en række af mine andre svar, at jeg oplever fællesskabet som virkelig godt. Hvis man har lyst er der et hav af muligheder for at engagere sig både fagligt og socailt. Ud over at være rusvejleder, så har jeg siden jeg startede også været bestyrelsesmedlem i den faglige forening FEF – Foreningen for ernæring og fødevarestuderende, og været formand for foreningen REF – rejselegatforeningen for ernæring og fødevarstudernede. Foreningsarbejdet har givet mig et indblik i universitets strukturelle opbygning, og ikke mindst givet mig et socialt fællesskab på tværs af min egen årgang.
På et fagligt plan har jeg også altid mærket et stærk fællesskab. Det er helt naturligt at hjælpe hinanden igennem de enkelte kurser, og jeg har aldrig oplevet nogen form for konkurrencekultur blandt mine medstuderende.
Hvor ser du dig selv om 10 år? (arbejdsgiver, arbejdsområder, stillingsbetegnelse etc.)
Jeg har mange drømme og ideer om min fremtid, som faktisk stikker i flere forskellige retninger. Fagligt er min interesse i sær stor indenfor fødevarekemi og samspillet dette har med procesteknologi i fødevareproduktion. Ingrediensindustrien arbejder emd spændende udfordringer bl.a. indenfor bæredygtighed, som passer godt ind i denne interesse, og som jeg kunne forestille mig, at være en del af.
Jeg har dog også en stor håndværksmæssig interesse – synes det er spænende at lave ost, øve mig i at bage med surdej og brygge øl, og det kunne jeg faktisk godt forestille mig at prøve af proffessionelt på et tidspunkt. Prøve at starte min egen lille fødevarevirksomhed helt fra bunden – det kunne også være sjovt.